Vajon életképes lenne a piacon az ötleted?

Ezt a kérdést tettük fel Angliában annak a fiatal házaspárnak, akik vállalkozók szeretnének lenni.

Ugyanis van szerencsénk részt venni egy olyan eseményen, ahol fiatalokat segítünk vállalkozóvá válni. Nincs könnyű dolgunk, mert nem csak a tapasztalatlansággal kell megküzdenünk, hanem a saját énjükkel is, aki a dolgok rossz oldalát képes csak meglátni. Pont ezért van kevés sikeres ember a világon.

  1. Lépés

Kaptak egy egész hónapot,  hogy motiválják magukat, ehhez könyvek, illetve kisfilmek, és híres emberek önéletrajzai állnak rendelkezésükre.

2. Lépés

Megtalálni azt az ötletet, ami életképes tud lenni a piacon, eladhatóvá lehet tenni, és valóban megállja a helyét. Ez már nagyobb falat, ráadásul nem elég megtalálni, tesztelni is kell, és még mindig ott az első lépés is, ugyanis a motivációt sem szabad abbahagyni, legalább addig, míg a saját eredményeink nem lendítenek át a holtponton. Onnantól már könnyű a dolgunk, hiszen a saját sikereik húzzák őket előre…

Sok remek ötlet született, mégis olyanokat akartak úgymond “félredobni”, ami akár sikeres is lehet, de ehhez kell egy másfajta látásmód. Sikeressé válni egy területen nem csak akkor lehet, ha az még “szűz” terület, vagyis amit még nem hódított meg a piac, mert akkor még nehezebb a dolgunk. Miért? Mert azt az új dolgot még be kell vezetni a köztudatba, ismertté, és ami még fontosabb, elfogadottá kell tenni. az emberek nehezen ismernek meg új dolgokat, nehezen fogadnak el egy újdonságot, mint egy olyan valamit, amit már használnak, ismernek.

Jobb egy olyan helyen kapirgálni, ahol mások is jelen vannak, ahol tömeg van, érdeklődés, mert akkor ott biztosan fog mutatkozni kereslet is a kínálatra.

Nézd meg a rövid videót, hogyan tudsz Te is ötleteket meríteni, hátha Neked is beugrik valami milliókat hozó vállalkozási ötlet. 🙂

És ha esetleg kételkednél a vállalkozásod sikerességében, nézd meg, hogy milyen cégek működnek, amiről nem is gondoltuk volna, hogy életképesek lehetnek.

Itt egy példa: -tortafutár (keress rá a Gugliba, és meglátod!)

Rövidesen jövünk a következő lépések összefoglalóival, addig is lájkolj minket facebookon, vagy ha hasznosnak találtad cikkünket, küld tovább barátaidnak.

 

Szerző: Varga Sándor

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail