„A JÓ PAP IS HOLTIG TANUL” –TARTJA A MONDÁS

FELNŐTTKÉNT IGEN SOKAT TANULUNK, KÉPEZZÜK MAGUNKAT, HOGY LÉPÉST TUDJUNK TARTANI A GYORS VÁLTOZÁSOKKAL, ÉS HOGY MINDIG A KONKURENCIA ELŐTT TUDJUNK HALADNI EGY LÉPÉSSEL.

 

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan keresték meg az első millióikat ezek a gyerekek, akkor olvass tovább, és tanulj Tőlük. Cameron Johnson

cameron-johnson-simplicity-is-the-key-21

Johnson 11 éves volt, mikor szülei kérésére névjegykártyákat készített barátaiknak, akiknek annyira megtetszett a munkája, hogy a későbbiekben már pénzért készítette azokat más és más célokra. 14 évesen alapította meg cégét, mely a Cheers and Tears nevet kapta. Egy darabig értékesített az EBay-en is, ahol több mint 50.000 dollárt keresett. Mire leérettségizett, már milliomosnak mondhatta magát. Mára már több vállalkozása is van, és legfőképp a fiataloknak tanítja a vállalkozás alapjait.

Sikereiről könyvet is írt. Link: http://www.cameronjohnson.com/ Fraser Doherty

fraser_doherty

14 évesen tanította a nagymamája Fraser-t a lekvár főzés alapjaira, de ekkor még nem sejtette, hogy unokája milliomos lesz a neki tanított tudásból. A fiú némi kísérletezés révén teljesen cukor és adalékanyagok nélkül készítette első lekvárját, ami hamar népszerű lett a családban, majd az ismerősök és később a nagyközönség körében is. Elmondható, hogy egy kis kreativitással, és kitartással ott is sikerek érhetők el, ahol nagy a konkurencia, és viszonylag nem túl nagy a piac.

Link: http://www.fraserdoherty.com/ Nick D’Aloisio

nick-d'aloisio

Nick 11 évesen tanította meg „magát” a számítógép programozására, ami nem volt nehéz, hiszen kiskora óta a számítógépek igen közel álltak hozzá. Maga az ötlet, hogy egy alkalmazást írjon okos telefonra, egy iskolai dolgozat közben pattant ki a fejéből. Itt született meg a SUMMLY gondolata. Előtte volt pár egyéb próbálkozása is, de a sikert mégis a SUMMLY hozta neki.

Az alkalmazás lényege, hogy képes összefoglalni a híreket, a média weboldalak alapján. Az anyagi háttér előteremtéséhez olyan nevek dobták össze a pénzt, mint Ashton Kutcher, vagy Yoko Ono. A SUMMLY 2012-ben a „Legjobb Alkalmazás” díját is megnyerte. A siker Nick számára akkor következett be, mikor a Yahoo megvásárolta tőle az alkalmazást, de azt hogy pontosan mekkora összeget fizettek a Yahoo nem közölte, de annyit tudni, hogy nagyjából 20-40 millió font közötti összegről beszéltek.

Ezzel Nick igen gazdag diák lett Angliában. Annyit leszűrhetünk a történetből, hogy aki valamilyen szinten ért a programozáshoz, annak érdemes megpróbálkoznia egy okos program megírásával. Mint látjuk sok embernek csak egy kis bátorítás kell. Ezek a fiatal tehetségek bebizonyították, hogy nincs lehetetlen küldetés. Mindenkit arra bátorítunk, hogy ne adják fel álmaikat, és ha csak egy kicsit is elbizonytalanodnátok, gyertek ide vissza, és olvassátok el ezt a cikket. Már csak azért is, mert folytatása következik… Jelmondatunk: Motiváld magad!

Szerző: Varga Sándor

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail