Tudtad, hogy a Google óriási versengésben van az előkelő első helyezés megtartásáért a keresők mezőnyében? Bizony! Éppen ezért folyamatosan rukkol elő valami új megoldással, szolgáltatással.


Ráadásul már jó néhány jövedelmező céget felvásárolt, mint például a Youtube-ot is, amik szintén a Google oldalára billentik a mérleget.


 

Azt azért valljuk be, nincs nehéz dolga a kereső urának, hogy az első helyen tudjon maradni, hiszen szinte mindent tud, ami a hétköznapi ember fejében jár. Tudja például, hogy mire keresünk a legtöbbet, mi érdekel bennünket, még azt is, hogy milyen zenét, illetve videót szeretünk nézegetni. Azonban, hogy ki tudja aknázni ezen tudását, rengeteg olyan szolgáltatást nyújt, természetesen ingyen is, amivel a hétköznapi ember életét meg tudja könnyíteni.

A legviccesebb pedig benne az, hogy ezekről sokan még csak nem is tudnak. Mutatunk 3 olyan eszközt a Google-tól, ami nem hiányozhat senki számítógépéről sem, főleg ha azt még munkára is használja. És hogy ezek hogyan működnek, és hol tudjuk őket megtalálni?

Pontosan itt!

Az internetes áruház, bővítmények füle alatt található a bővítmények keresése link.

Az internetes áruház, bővítmények füle alatt található a bővítmények keresése link.

A kettessel jelölt linkre kattintva jön elő az áruház, ahol rengeteg bővítményt csatolhatunk a böngészőnkhöz.

A kettessel jelölt linkre kattintva jön elő az áruház, ahol rengeteg bővítményt csatolhatunk a böngészőnkhöz.


Ezek úgy működnek, mint a wordpress tartalomkezelő rendszer plugin-jei, azaz bővítményei. Ezek is pontosan bővítmények, melyek különféle extrákat adnak a böngészőhöz, esetünkben a Google Crome-hoz.


 

“Ebből máris az következik, hogy ezeket a bővítményeket, amiket itt bemutatunk, csakis a Chrome böngészőkhöz használhatjuk.”

Nézzük is meg mely 3 alkalmazás az, amit a legjobbnak tartunk a maga nemében, és azok milyen célra használhatók.

1.  Strict Workflow

A bővítmény célja az, hogy egy visszaszámlálót használ, pont úgy, mint az iskolában az adott 45 perces órák, amikor is csak egy bizonyos tantárgyal foglalkoznak a diákok. Te ezt arra használhatod, hogy a legfontosabb munkáid megcsináld, és minden mást kizárj ilyenkor.

Tetszőleges időt adhatsz meg a fontos munkád elvégzésére, és akkor csakis az adott tevékenységre koncentrálhatsz, hiszen be tudod állítani úgy, hogy az adott időpont míg le nem telik, más oldalakat ne tudj megnyitni, ehhez pedig nincs szükséged másra, mint azoknak az oldalaknak az URL-jét beírni a négyzetbe, melyeket munka közben látogatni szokták, és amik elterelnék a figyelmed.

 

Nagyon hasznos alkalkalmazás.


2. Adblock Plus

Ez a szintén hasznos kis bővítmény abban segít, hogy tényleg semmi ne tudjon eltéríteni a fontos feladataid elkészítésekor. Sokszor van szükség arra, hogy a munkádhoz az internetet használd, ám ekkor a látogatott oldalak többsége éppen ravaszul, a tudtod nélkül reklámok tömegét zúdítja rád, ezzel is kizökkentve téged a munkád elvégzésében.

Az Adblock Plus azt csinálja, hogy letílt minden idegesítő reklámot, amik ott ugrálnak, és villódznak a szemed körül arra késztetve, hogy kattints rá. És máris eltelt egy-két óra a munkád elvégzése helyett. És még a youtube-on is működik.


3. Momentum

A Google oldala nagyon jól van felépítve azon részét tekintve, hogy a böngészőt megnyitva azonnal a figyelem elterelése 100%-ban működjön. A keresőmező alatt megjelenik az orrunk előtt az a 8 képkocka, azaz oldalak kis előképe, amit a legtöbbet látogattunk az elmúlt napok folyamán.

Ez is szintén egy csodálatos elterelési hadművelet, mert ha nem vagyunk elég figyelmesek, azonnal órákra el tud rabolni a net világa.

A momentum pont ezt akadályozza meg, mégpedig úgy, hogy amikor egy új lapot nyitsz meg, akkor nem a jól megszokott keresési mező jelenik meg, hanem váltakozva napi rendszerességgel egy teljes képernyőt kitöltő képet tesz ki elénk, a közepén egy hatalmas órával, ami a pontos időt mutatja, ezzel is rávilágítva, hogy mennyire szaladnak a percek, és az órák.

És ami ebből talán a legjobb, hogy a momentum bővítmény alkalmas arra, hogy felkeltse a vágyainkat az alkotó munkára, hiszen olyan tájképeket tesz elénk, ami akár inspiráció is lehet arra, hogy oda eljussunk egyszer… 🙂


Tehát ha égető a kapott feladat elvégzése, de nem tudod hogy legyél úrrá a figyelmeden, használhatod ezeket a bővítményeket külön külön is, de akár egyszerre mind a hármat.

Motiváld magad, és legyél sikeresebb az életben.

 

Szerző: Varga Sándor

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail