Érdekesen, és döcögve indult vállalkozás indítási karrierünk, és persze nem abba az irányba, amelyet megterveztünk magunknak. 2013 januárjában hárman ültünk össze, hogy valami ütőset dobjunk össze, és persze értéket adjunk a világnak…

Ekkor jött az ötlet, amelyet érdemesnek láttunk megvalósítani, hogy dobjunk piacra egy hírlevélküldő rendszert, persze eleinte a nemzetközi piacra, később aztán a magyar igényeket is kielégíthettük volna némi átalakítás után.

Mind a hárman értünk egy-egy témához, így ez teljesen kivitelezhetőnek tűnt. Azt azért tudni kell, hogy mindhárman munka mellett végeztük a tevékenységünket, pontosabban a tervezgetést. Több mint fél évünkbe telt, mire elkészült a próbaverzió, és már nem küldött hibaüzeneteket. Mire tökéletes lett, addigra a verziók száma majdnem elérte a háromszázat. Nehéz volt, de közben olyan újítások is belekerültek, amiket még az elején nem is terveztünk.

Ekkor kerültem én a képbe, és elkezdtem építeni egy olyan portált, mely látogatókat vitt volna a szoftver oldalára. Én ehhez értek, ezt szeretem csinálni. Közben pedig sorra tettük fel a cikkeket a portálra, melyeket angol linkgyűjteményekben regisztráltunk. Nem sokkal később jöttek is a látogatók szép számmal… de ekkor már valami kezdett kibontakozni, és nem a mi javunkra.

Akinek a legtöbbet köszönhettük a hírlevélküldő elkészültét, Ő hamar kivált a csapatunkból, ugyanis egy visszautasíthatatlan állásajánlatot kapott egy nemzetközi cégnél, természetesen külföldön. Így a fejlesztés, és a tesztelés  időszakában szertefoszlott a tervünk, legalábbis az a része, amibe annyi időt öltünk.

Sajnos vagy szerencsénkre, a barátaink közül jó páran már külföldön dolgoznak, és közülük az egyik hívta fel a figyelmünket, hogy tartanak Angliában egy web design (ejtsd: webdizájn) konferenciát, ahol díjazzák a legjobb és legújabb web trendeket. Ez nagyot dobott volna a szoftverünk terjesztésében, ezért azonnal regisztráltattuk magunkat, és weboldalunkat. Így vettünk részt ezen a neves eseményen, ahol sikerült elhoznunk egy jó helyezést, és ezzel dobogós helyezést értünk el. Ekkor már nem volt visszaút, hát vállaltuk a következményeket is. Ezzel persze plusz jogokat is szereztünk, ami teljesen más irányba vitte a terveinket, immáron ketten a párommal meneteltünk tovább.

És mit nyertünk ezzel?

Először is szponzort, aki egy kis összeggel támogatta oldalunk fejlesztését, de csakis szoftvereket, egy 1 éves tárhely szolgáltatást, és persze tanácsadói segítséget kaptunk. Sokat tanultunk, majd felkértek minket arra, hogy vegyünk részt egy mentor programban, ahol segíthetünk egy fiatal párnak vállalkozásuk elindításában. Veszíteni valónk nem volt, ezért vállaltuk a feladatot, és ugye hajtott bennünket is a vágy, hogy valami újat is kipróbálhatunk…

Izgalmas egy év volt, de azért valamivel több volt az, mint egy év!

Sok utazás, izgulás, felkészítés van a hátunk mögött, és a frissen megszerzett tudással a hátunk mögött most itthon fogunk segítséget nyújtani azoknak, akik vállalkozást terveznek indítani. Ehhez meg kell találni azt a vállalkozási formát, amit sokan félre értelmeznek, ezért inkább megmaradnak a hagyományos mókuskerékben, és feladják legfőbb vágyaikat, álmaikat.

Haladunk tovább, célunk az, hogy még értékesebb információkat nyújtsunk, és hamarosan egy izgalmas programmal jelentkezünk!