Tudtad, hogy van egy eszköz, ami sikeressé, népszerűvé tehet, és mindig nálad van? Bizony! Ez az eszköz pedig nem más, mint a telefonod. Hogy miért? Elmondjuk…

 

-De előtte egy gondolatmenet…

 

Egyszer olvastam, hogy minden nap legalább 4 olyan ötlete támad az embernek, amivel sikeres, és gazdag lehetne…hát persze! Ahogy ezt olvastam, gondoltam teszek én is egy próbát, és figyelem az „eseményeket”. Ha naponta nem is négy, de egy-két ötletem volt, és persze elgondolkodtam azon, mi mindent is kezdhetnék velük.

Ahogy hazaértem, nekiláttam ezen gondolatok lejegyzéséhez, hátha tudok velük kezdeni valamit.

És ekkor jött a döbbenet!

A nagy semmi! Csupán apró részletek jöttek elő abból, ami akkor végigfutott az agyamon, és ami olyan jó érzéssel töltött el. Meg kell mondjam elrontottam…

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem mindig, mikor valamit meg kellene fogalmaznom, vagy le kellene írnom, akkor valahogy nem megy. És most jön a lényeg!

Azóta rájöttem, hogy vagy egy csodálatos eszköz a birtokomban, ami mindig nálam van, de eddig nem használtam, vagy legalábbis nem arra, amire akkor szükségem lett volna. A telefon. Folyton nyomkodjuk, többet van egy átlag nap a kezünkben, mint bármi más.

Na de akkor nem is húzom tovább a dolgot! A telefon sok mindenre jó, de van 2 olyan funkciója, amit alig használunk, pedig kellene:

Jegyzet:

A jegyzet, ahogy a nevében is benne van, jegyzetelésre van, és mivel mindig nálad van, ezért használd bátran, bármi is jut az eszedbe. Én főleg gondolatok, jó ötletek feljegyzésére használom, inkább amolyan gondolatmenetek feljegyzésére. Persze nem árt mellé akár zárójelben hozzáfűzni, hogy mit is szerettünk volna azokkal a gondolatmenetekkel kezdeni.

Tökéletes ötletgyűjtésre, főleg mikor úton vagyok, hiszen akkor ér bennünket a legtöbb külvilági inger. Elég ha csak látunk valamit, máris támadhat egy jó ötletünk.

Próbáljátok csak ki!

Hangrögzítő:  

A másik ilyen kedvenc funkcióm a hangrögzítő! Van úgy, hogy egy nagyobb terjedelmű Ötlet villan át agyamon, amit már nem tudok csupán lejegyezni, mert csak úgy dől belőlem abban a pillanatban. Gyorsan bekapcsolom a hangrögzítőt, és már mondom is ami az eszembe jut.

Hogy kiknek jó ez?

Azoknak, akik vállalkozók, és nem tudják mit írjanak a leveleikbe, a vásárlóiknak, stb.

Azoknak, akik szeretnének vállalkozni, de nem tudják mit csináljanak, nincs ötletük, nem tudják hogyan is lehetne a dolgokat kivitelezni…

Azoknak, akik blogokat írnak, vagy hírleveleket, de nincs semmi mondanivalójuk…

Egyszóval mindenkinek, aki szeretne kitörni az egyhangúságból, de nem tudja hol kezdje…

És hogy ne nézzenek „hülyének” az utcán, csak tedd a füledhez a telefont, vagy tedd be a fülhallgatót, és akkor azt hiszik hogy éppen telefonálsz. Az pedig elég természetes ma már! Egy a lényeg, menj el otthonról, sétálj egy nagyot, és közben hallasd a hangodat.

És ne feledd! A legnagyobb ötletek egy gondolattal kezdődnek!

Szerző: Varga Sándor

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail