A folyamatos motivációd fenntartása nem egyszerű feladat. Az pedig még rátesz egy lapáttal, mikor azt látjuk, hogy mások mivel rukkoltak elő, mi pedig még csak itt tartunk.

Ez pedig nemcsak a motivációnkat rombolja, de még az egónkat is, és ekkor jönnek azok a gondolatok, hogy erre nem vagyunk képesek, mert egyszerűen nincs elég kitartásunk, és hogy nem elegendő a motivációnk.

Előfordult már veled, hogy úgy érezted, a világ ellened fordult, mindenből eleged van, nem találod a helyed, és a legszívesebben kiszaladnál a világból?


Amikor egy halom teendőd volna, de valahogy ezek megoldása sehogy sem akar sikerülni, és inkább egy hatalmasat sírnál helyette?

Akkor megnyugtatunk, mert ezzel nem vagy egyedül!


Nem könnyű azt mondani, hogy megtaláltuk erre a teljes megoldást, de azért megpróbáljuk. Mivel nem vagyunk egyformák, és mindenki máshogy reagál bizonyos dolgokra, ezért Neked is meg kell találnod a megfelelő megoldást.

Viszont vannak jól bevált módszerek!

 

Tedd félre az időrabló tevékenységeket!

Köztudottan vannak azok a napi tevékenységek az életedben, ami képes sok időt elrabolni a szabadidődből, amit azzal is tölthetnél, hogy csakis a céljaidra fordítod őket. Ha mindig egy kis időt arra szánsz, hogy a sikereidért dolgozz, meg lesz az eredménye. Ki kell kapcsolnod, illetve fel kell hagynod az időrabló tevékenységekkel, mint például a Facebook, a Tv, vagy a Youtube videók nézegetése. Ezekkel rengeteg időt megspórolhatsz magadnak.

Ám mondani egy dolog, és megvalósítani egy másik. Vannak olyan emberek, akiknek ez már csípőből megy, de még többen vannak azok, akiknek nem igazán. Nekik adunk egy nagyon jó kis online segítséget.

Az itt bemutatott ingyenes eszköz kizárólag a Google Chrome esetében használható, amennyiben Firefox böngészőt használsz, akkor ugyanerre a célra a LeecBlock alkalmazás jöhet szóba. Egyéb böngésző esetén is megtalálhatók a megfelelő eszközök.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Az alkalmazás elősegíti a motivációt, és a produktivitást.


Ez az alkalmazás nem csinál egyebet, minthogy amikor egy új ablakot nyitsz meg, nem a szokásos Google keresősávot, és az alatta található 8 legtöbbször felkeresett oldal indexképét jeleníti meg, hanem mindig egy teljesen új tájképet.


 

Motivációnak is tökéletesek, hiszen akár ez is lehet egy célod, hogy például eljuss egy olyan helyre. És a monitorod közepén nagyban a pontos időt láthatod, ami arra hívja fel a figyelmedet, hogy már mennyire elszalad az idő, ideje cselekedned.     

A Firefox böngészőt használók részére pedig ezt az alkalmazást ajánljuk. Hasonlóan működik, mint a Chrome esetében. Mivel mi Chrome böngészőt használunk, ezért a Firefox-ot telepítenünk kellett volna. (Ezt azonban most nem tettük meg.)

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

 

Jutalmazd magad a végeredmény élményével!

Az elején, még valóban a végeredmény egy távoli pont számunkra, azonban fontos, hogy már ekkor lássuk magunk előtt, hogy mi vár ránk. Ez önmagában képes egy löketet adni a kitartáshoz, mert ahhoz, hogy a célhoz érjünk, el kell képzelned a végeredményt. Kell egy kis képzelőerő, de ez a képesség mindenkiben megtalálható, nem igen kell tanulni. Játssz el a gondolattal, és tegyél úgy, mintha a siker már a kezedben lenne.

Apró meglepetések!

Gondold végig, mi az, amivel meg tudod magad ajándékozni, és amivel valóban egy boldog érzést tudsz magadnak okozni. Ezt fordítsd most meg, és csak akkor lepd meg vele magad, ha bizonyos dolgokat megcsináltál. Ez arra fog Téged ösztönözni, hogy tényleg megcsináld azt a „nemszeretem” feladatot.

Óriási motivációval bír, de ehhez be kell tartanod azt a szabályt, hogy nem szeged meg az ígéretedet, vagyis csakis akkor jár a meglepetés, ha valóban kész vagy 2-3 előre betervezett feladattal.

Hetente érdemes magad jutalmaznod, hogy ne váljon unalmas napi rutinná. Azt, hogy mivel leped meg magad, ezt Te tudhatod igazán, de nem kell óriási költségekbe verni magad emiatt. Mindig öröm egy kis ajándékot kapni, még akkor is, ha nem mástól kapod! J

Szívesen vennénk, ha megírnád néhány mondatban, hogy Te miként bírod magad cselekvésre, mi az, ami hajt Téged előre! Mi a titkod?

Ide kattintva megoszthatod velünk.

Szerző: Varga Sándor

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail