ha zsenit játszol-avagy milliomos gyerekek

„A jó pap is holtig tanul” –tartja a mondás

Felnőttként igen sokat tanulunk, képezzük magunkat, hogy lépést tudjunk tartani a gyors változásokkal, és hogy mindig a konkurencia előtt tudjunk haladni egy lépéssel.

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan keresték meg az első millióikat ezek a gyerekek, akkor olvass tovább, és tanulj Tőlük.

Cameron Johnson

Cameron Johnson

Johnson 11 éves volt, mikor szülei kérésére névjegykártyákat készített barátaiknak, akiknek annyira megtetszett a munkája, hogy a későbbiekben már pénzért készítette azokat más és más célokra. 14 évesen alapította meg cégét, mely a Cheers and Tears nevet kapta. Egy darabig értékesített az EBay-en is, ahol több mint 50.000 dollárt keresett. Mire leérettségizett, már milliomosnak mondhatta magát. Mára már több vállalkozása is van, és legfőképp a fiataloknak tanítja a vállalkozás alapjait. Sikereiről könyvet is írt.

Link: http://www.cameronjohnson.com/

Fraser Doherty

fraser_doherty

Fraser Doherty

14 évesen tanította a nagymamája Fraser-t a lekvár főzés alapjaira, de ekkor még nem sejtette, hogy unokája milliomos lesz a neki tanított tudásból. A fiú némi kísérletezés révén teljesen cukor és adalékanyagok nélkül készítette első lekvárját, ami hamar népszerű lett a családban, majd az ismerősök és később a nagyközönség körében is. Elmondható, hogy egy kis kreativitással, és kitartással ott is sikerek érhetők el, ahol nagy a konkurencia, és viszonylag nem túl nagy a piac.

Link: http://www.fraserdoherty.com/

Nick D’Aloisio

nick-d'aloisio

Nick D’Aloisio

Nick 11 évesen tanította meg „magát” a számítógép programozására, ami nem volt nehéz, hiszen kiskora óta a számítógépek igen közel álltak hozzá.

Maga az ötlet, hogy egy alkalmazást írjon okos telefonra, egy iskolai dolgozat közben pattant ki a fejéből. Itt született meg a SUMMLY gondolata. Előtte volt pár egyéb próbálkozása is, de a sikert mégis a SUMMLY hozta neki. Az alkalmazás lényege, hogy képes összefoglalni a híreket, a média weboldalak alapján. Az anyagi háttér előteremtéséhez olyan nevek dobták össze a pénzt, mint Ashton Kutcher, vagy Yoko Ono. A SUMMLY 2012-ben a „Legjobb Alkalmazás” díját is megnyerte. A siker Nick számára akkor következett be, mikor a Yahoo megvásárolta tőle az alkalmazást, de azt hogy pontosan mekkora összeget fizettek a Yahoo nem közölte, de annyit tudni, hogy nagyjából 20-40 millió font közötti összegről beszéltek. Ezzel Nick igen gazdag diák lett Angliában.

Annyit leszűrhetünk a történetből, hogy aki valamilyen szinten ért a programozáshoz, annak érdemes megpróbálkoznia egy okos program megírásával.

Mint látjuk sok embernek csak egy kis bátorítás kell. Ezek a fiatal tehetségek bebizonyították, hogy nincs lehetetlen küldetés.

Mindenkit arra bátorítunk, hogy ne adják fel álmaikat, és ha csak egy kicsit is elbizonytalanodnátok, gyertek ide vissza, és olvassátok el ezt a cikket.

Már csak azért is, mert folytatása következik…

Jelmondatunk: Motiváld magad!

Szerző: Varga Sándor

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail