Sokunkkal megesik, nem a megfelelő munkahelyen dolgozunk így váltásra kényszerülünk. 4-fő dolgot összeszedtem az önéletrajz elküldésétől az állásinterjúig hogy még sikeresebb legyél!

 

– 1. Nem megfelelően keresett állás!

 

Sok ember azt hiszi,ha nem kell dolgoznia mindenre ráér. Vegyük tudomásul munka híján az álláskeresés a munkánk! Ez azt jelenti reggel 8-tól tematikusan az összes álláshirdető portált nap-mint nap át kell nézni. Nem csak 1-et! Törekedjünk azonnal a frissek reagálására mert pár óra leforgása alatt több 100 pályázó is írhat nekik. A divatos közvetítő portálokban ne bízzunk én évekig hirdettem ott és alig volt megkeresésem. Ha már fejből tudjuk ki miért híredet, jöhet a nagyobb vállalatok megkeresése interneten vagy személyesen. Sokuk saját portálon toboroz munkatársak után.

 

– 2. Nem megfelelő önéletrajz!

 

Sokat hallok egy ideje az önéletrajzok bizonyos irányzatáról. Amerikai típus, üzleties, stb. Ezeket oktatják is, de véleményem szerint nem túl sikeresek. Mindig az egyediességet, valamiben kitűnőt, intelligenciát sugalló önéletrajzot keresik a munkáltatok, akkor az egy kaptafára íródott miért is lenne sikeres?! Az önéletrajznak mindig a megpályázott álláshoz kell igazodnia, nem küldhetünk el mindenhová egy változatot. Munkakörönként és beosztás szerint is különböző. Ama bizonyos üzleties megjelenés csak a megfelelő munkakörökhöz passzol! Azonkívül fényképpel ellátva (igazolvány kép formájú ) és csak is PDF-formátumban küldjük! Pályakezdők gyakori akadálya a gyakorlat. Nos ezt is kiküszöbölhetjük. Az iskolában végzet gyakorlat vagy a külső szakmai gyakorlatok talán nem az?!! Ne féljünk beleírni amit csak tanultunk tehát amihez értünk. Sok szakma több szakmát is felölel, erről a munkáltatót is tájékoztatni kell !!!

 

– 3. Behíváskor a nem megfelelő megjelenés!

 

Ezt tapasztaltam is. Munkakörhöz igazodó ruházatban és frissen mosott hajjal jelenjünk meg! Gyakori hiba nem megfelelő ápoltság sugallása és zsíros hajzat. Ezt nagyon is nézik!!

 

– 4. Nem tudunk magunkról beszélni!

 

Ha már behívtak jó jel, innentől kezdve határozott magabiztos legyen a fellépésünk. Ezt előre átvett válaszokkal, gondolataink tisztázásával érjük el.

Alap kérdéseket mindig feltesznek! Pl:

Miért akarunk ide jönni dolgozni?

Miért szeretjük a szakmánk?

Mondjuk magunkról 5 jó és 5 rossz tulajdonságot?

És mennyi a fizetést gondolunk magunknak!

SOK SIKERT ÉS EREDMÉNYES ÁLLÁSKERESÉST KÍVÁNOK REMÉLEM TÉNYLEG SEGÍTETTEM!

 

Szerző: Zsigmond Mária

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail