Ismét górcső alá vesszük a munkanélküli helyzetet! Sokan nem tudják, vagy nem szeretnének róla tudomást venni, de ma már nem úgy zajlik a munkaerő felvétel, mint mondjuk 8-10 éve.

Munkát találni nem olyan bonyolult, csak néhány fontos szabályt be kell tartani… Egy internetes tanulmány kiderítette, hogy a munkaadók 48%-a utánanéz az internetes közösségi portálokon az új jelentkezők „múltja” után.

Ennek függvényében nézzük meg, mit tehet egy új állásra pályázó, hogy nagyobb sikerrel pályázhasson.

1. Nézzük át Facebook, és egyéb közösségi média profilunkat

Időnk nagy százalékában a Facebook határozza meg életünket. Akarva-akaratlanul is megosztunk, vagy hozzászólunk olyan posztokhoz, ami nem jó fényben képes minket feltüntetni egy megfelelő állásra való jelentkezés esetén. Ha munkanélküliek vagyunk, vagy új munkát keresünk, akkor töröljünk minden oda nem illőt.

2. Próbáljunk meg minden kérdésre felkészülni

A legtöbbünk az állásinterjú kérdéseknél bukunk meg.  Ha megkapjuk az esélyt egy személyes beszélgetésre, akkor nézzünk mi is utána a cégnek ahol esetleg dolgozni fogunk, mert akkor könnyebb lesz a kérdésekre adott válaszainkat megadni.

3. Használjuk a közösségi médiát

Ha már huzamosabb ideig nem találtunk munkát, ne szégyelljük használni a közösségi média erejét. Posztoljuk ki nyugodtan a facebook oldalunkra, hogy munkát keresünk, és tüntessük fel pontosan mik az elvárásaink. (Azt azért ne felejtsük el kiírni, hogy az üzeneteket privátban várjuk)

 

Ezek után már csak sok szerencsét tudunk kívánni a sikeres munkakeresésben!

 

Szerző: Varga Sándor

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail