Ismét itt vagyunk a spórolási ötletekkel! Spórolni sokféleképpen lehet, és természetesen kell is, ha ki szeretnénk jönni a pénzünkből. Akkor lássuk!


Na persze ennyi pénzt, mint ami itt a képen látható, ennyit nem tudunk megspórolni, ahhoz azért túl jól kellene keresnünk, de a tanácsaink megfogadása esetén szép pénz marad majd a számlánkon.

De akkor tekintsük át min tudunk még takarékoskodni.

Vizsgáljuk ma meg a különféle szolgáltatásokat, melyeket mi kapunk.  
A kábeles szolgáltatásokba beletartozik az internet, a televízió, és néha a telefon is. Ez utóbbi inkább már csak az idősebb korosztálynál van még.
Keressünk a szolgáltatónknál olyan csomagot, ami nekünk kedvezőbb. Nem feltétlenül kell nekünk 99 televízió csatorna, ha abból úgyis csak néhányat nézünk. Az internetet is tudjuk variálni, csak azt kell tudni mire szeretnénk használni, és ehhez mekkora adatforgalom szükséges. Kérd ki szakértő segítségét. Ezt igaz az előző részben is leírtam, de gondoltam jobb kétszer, mint egyszer sem. 🙂

Télen is előfordul, hogy egy-két napon keresztül száz ágra süt a nap. Ilyenkor ha tehetjük vegyük le a fűtést minimumra, és tegyük szabaddá az ablakokat, hogy a nap az üvegeken keresztül felmelegítse a helyiséget. Üvegen keresztül a napnak is van olyan fűtő ereje, mintha csak 3-ason, vagy 4-esen lenne a gázkazán hőfokmérője.

Ha olyan a munkád, például sokat kell használnod elemlámpát, akkor érdemes bele olyan izzót tenni, ami energiatakarékos, illetve újratölthető szettet venni, hogy ne a drága elemeket kelljen megvásárolni.

Az esti fürdés közben is tudunk spórolni. Nem szükséges mindig a megtöltött fürdőkádban pancsolni, használjuk inkább a zuhanyrózsát, mert nemcsak hogy a rózsán kevesebb víz folyik el, de még a hőmérséklete is kisebb, vagyis nincs olyan meleg a rózsán kiáramló meleg víznek, mint a kádba töltöttnek. Ezt persze fürdés közben nem vesszük észre, de a kiküldött számlán érezzük az elhasznált különbséget. 
Természetesen még nekünk is van olyan napunk, mikor jól esik a jó forró meleg vízzel megtöltött kádba belefeküdni, és néhány percig ücsörögni benne. 
Nem kell azért megvonnunk minden jót magunktól! 

 

   

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail