Emlékezzünk csak vissza, hogy nem is olyan régen még nem léteztek mobiltelefonok! Azt sem tudtuk, hogy mi fán terem a mobil. Nemhogy a mobilalkalmazás!

Ma pedig már az egész kicsi gyermekek keze ügyébe akad, szinte minden kisiskolás zsebében megtalálható. Az első mobil az 1990­-es évek elején jelent meg Magyarországon először . Aztán egyszerre csak berobbant a hordozható (vezeték nélküli) telefonok kora. Egyre kisebb, egyre okosabb telefonok jelentek meg a boltokban. Rohamosan kezdett fejlődni a készülékek technológiája. A gyártók egymással versengve próbálták a legjobb mobilokkal megnyerni az érdeklődőket.

Manapság az okostelefonok hódítják meg a piacot, amiknél rengeteg applikáció közül választhatunk .

Kedvelt alkalmazásaink:

1. GPS: hasznos alkalmazás, mert mikor épp a család útra kel egy kirándulás alkalmával, vagy munkából kifolyólag keressük az úti célunkat akkor segítségünkre lehet. Rossz tulajdonságként talán elmondható, hogy esetenként nem a rövidebb utat választja, biztos már más is tapasztalt ilyet.

2. Zedge: kategóriák szerinti képeket lehet letölteni, pl: divat, rajz, mesefigurák, komédia, játékok, logók, zene, szerelem, természet, sport, technológia, spirituális, állatok. Találhatunk közöttük HD felbontásban képeket, mozgó háttérképeket. Szeretjük, mert mindig talál magának az ember magának tetsző képet. Rossz tulajdonságot nem tapasztaltam.

3. YouTube: nagyon népszerű alkalmazás. Itt megnézheted a világ összes régi és új slágereket, meséket, filmeket. Feliratkozhatsz olyan csatornákra, amely a Te érdeklődési körödhöz áll közelebb, amelyek elnyerik tetszésedet. Saját csatornát készíthetsz, amibe kedvelt zenéidet, videóidat gyűjtheted egy csokorba.

4. Alkalmazáskezelő: frissíteni, eltávolítani tudjuk a nem kívánt appokat, illetve felajánl Nekünk alkalmazásokat letöltésre. Kedveljük, mert a megunt, vagy éppen a Nekünk tetsző alkalmazást kedvünk szerint törölhetjük, ill. letölthetjük. Rossz tapasztalatot nem észleltünk!

5. MP3 musicdownload: magunk által beírt kedvenc zenénket letölthetjük ingyen, ha meguntuk törölhetjük. Mivel mi zeneimádók vagyunk, ez nem hiányozhat mobilunkról. Ezen alkalmazásnak csak jó tulajdonságai vannak!

6. Mobogenie: ingyen letölthető játékok, de akad közöttük fizetős is, a zenék fizetősek, a képek ingyenesek, az appok ingyenesek. Frissítésre is van lehetőségünk, tisztítani lehet a telefonunkat, van alkalmazáskezelő, nyelvbeállítás, közösségi oldalakon is követhető. Ezen felül sokféle beállítást kezelhetünk, Pl: App Store, nyelv, rendszerbeállítások, tisztítás, adatmentési beállítások. Nem csak a játékok miatt kedveljük, hanem a képek, appok ingyenes letölthetősége is szimpatikus.

7. Facebook: közösségi portál. Mobilról is követhetjük ismerőseink által megosztott képeket, bejegyzéseket stb… Bizonyos funkciókat nem végezhetünk el mobilról a Face­n. Mivel a háttérben futtathatjuk a készüléken az appot, így ha üzenetet, vagy egy új esemény történik, rögtön egy hangjelzéssel hívja fel a figyelmünket. Talán ez a legnépszerűbb alkalmazás az okostelefonokon.

8. Időkép: lehetőségünk van akár percről­percre figyelemmel követni az aktuális időjárást. Elérhető hő, szél, hótérkép. Nagyon hasznos alkalmazás, hiszen napközben is értesülhetünk az időjárási helyzetről.

9. Messenger: itt nem csak a közösségi portálokon lévő ismerősökkel válthatsz üzenetet, hanem akár a mobilodon lévő névjegyzékben szereplő ismerősnek is küldhetsz üzenetet. Lehetőség van képet, videót küldeni mások részére. Hangüzenetet is lehet továbbítani. Kedvelt alkalmazás, mert ingyen beszélhetünk ismerőseinkkel, akár külföldről is.

10. Clean master: felesleges fájlokat kikeresi, azokat összesítve megjeleníti és lehetőségünk van kiválasztani a törlendő fájlt. Alkalmazáskezelővel is rendelkezik, listában összegyűjti az alkalmazásokat, amik a telefonon feltöltésre kerültek és ezek között tetszés szerint, törölhetjük a nem kívánt appokat. Virusírtót is tartalmaz, mely védelem alá helyezi a telefonunkat. Készülékgyorsító: ezzel felgyorsíthatjuk a mobilunkat. Alkalmazás zárolóval is rendelkezik, melynél saját magunk kreálhatunk pin kódot és ezzel zároljuk az összes alkalmazást a telefonunkat. Biztonságban tudhatjuk személyes adatainkat, képeinket, zenéinket, videóinkat, vagy akár beszélgetéseinket, telefonszámokat. Alkalmazás ajánlót is felkínál, mellyel felgyorsíthatod telefonodat, amely segítségével több energiával fog rendelkezni stb…

A mobiloké a jövő! A technológia fejlődése még nem állt meg!

Neked melyik mobil alkalmazás jön be igazán? Írd le kommentbe!

Szerző: Illés Katalin

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail