Mindenki fizetésből él, és csak annyit költhet, amennyi pénz befolyik a család számára. Örök kérdés mivel tudnánk többet megtakarítani. Lássuk!

pénz

Azt mondják, hogy az agyunk alkalmazkodni tud a boldogsághoz. Ha valamit sikerül jól elképzelni magunkban, úgy, hogy még bele is tudjuk élni magunkat, akkor sikeresek vagyunk egy pillanatra. Ugyanakkor az még kevés, hogy elképzeljük, de nézzük meg mit tehetünk azért, hogy ez ne csak egy álom maradjon…

Az alábbi lista felsorolja, azt az 5 dolgot, amire érdemes kevesebb pénzt költened és azt az 5 dolgot, amire érdemes többet. Használd ezeket a tippeket, hogy pénzt takaríts meg, így költsd arra a pénzt, amelyek gazdagítják az életed, és a körülötted élőkét.

5 dolog, amire ne költs túl sok pénzt:

1. Elektronika

Az elektronika ebben a korban szinte szükségszerű, de ez nem jelenti azt, hogy mindig meg kell venni a legújabb kütyüket. A csillogó, új termék érzése, a berendezések illata nagyon csábító lehet, de rövid életű is,  és ez szinte garantált, hiszen biztos hogy lesz egy újabb és jobb modell akár már ugyanabban az évben.

2. Lakberendezési Hóbortok

Mindig lesz egy új és népszerű trend, hogy hogyan díszítsd az otthonod. Nem kell elkölteni egy csomó pénzt arra ha látunk valamit egy színes magazin oldalán. Vannak csináld magad módon elkészíthető praktikák amivel ugyanazt a megjelenést lehet elérni. Ráadásul a családot is bevonhatod a „TITKOS” projektbe, amivel jól lekötheted a gyerekeket is. Keresgéljetek az interneten…

3. Autók

Egy autó fenntartása nem olcsó mulatság, de néha elengedhetetlen kellék a család számára. Spórolj az üzemanyaggal, hiszen ezzel tudsz a legtöbbet. Nem kell feltétlenül mindig autóval menni a munkahelyedre, használd inkább a tömegközlekedést. Amennyiben muszáj azzal menni, akkor tedd azt le fél úton, és használd ismét a tömegközlekedést. A fele üzemanyagot máris megspóroltad, ami napi szinten jóval több ,mint egy havi bérlet ára.

4. Legújabb divat

Nem kell bűntudatot érezni, ha nem vásárolsz új ruhákat, táskákat és cipőt egy darabig. Ha esetleg mégsem tudnád megoldani hogy ne vegyél semmit, mert gyerekek vannak a család tagjai között, akkor pedig keress fel egy turkálót, ahol jóval olcsóbban fel tudod öltöztetni a család minden tagját, ráadásul nem is rossz minőségű cuccok közül válogathatsz. Ha nem szeretnél „használt” termékeket venni, akkor figyelj oda, hogy csakis márkás terméket vegyél, ehhez látogass el egy pláza üzletébe, és ott szerezd be ami kell. Kettő-háromszor drágább mint egy kínai üzlet, de azt sokáig hordhatjátok. Ami pedig már nem kell, mert nem használjátok, azokat ingyenes hirdetési oldalon add el, onnan is jön egy kis pénz vissza.

5. Ékszerek

Ne költs havonta csillogó-villogó ékszerekre, hanem a meglévők között válogass, nézd meg annak idején melyiket mire használtad, lehet azok még mindig tökéletesek hasonló alkalmakra. Amennyiben nem tetszenek, vagy meguntad őket, azokat is nyugodtan eladhatod, és az árukból vehetsz másikat anélkül, hogy megterhelnéd a költségvetésed.

5   dolog, amire több pénzt kell költened:

1.Tanulás

Nincs máshoz fogható érzés a világon, mint amikor kezded megérteni a más nyelven beszélőket, és ezt gondolkodás nélkül teszed. Amikor már zsigerből megy. Éppen ezért tanulj nyelvet! Ma már sokféleképpen tanulhatsz idegen nyelvet, elég sok az erre szakosodott nyelviskola is, és egyes iskolák nagyon drágák, de körbe kell nézni, mert megéri. Nem csak hogy a munkahelyen jobb pozíciót szerezhetsz vele, de akár egy jobban fizető állást is kaphatsz. Sosem tudhatod, még jól jöhet.

2.Utazás

Az utazás sajnos drága dolog, de a mai különféle kuponos oldalakon igen jó kis kiruccanásokat lehet elcsípni 1-1 hétre, vagy akár hétvégékre.  Általában elmondható, hogy nagyon jó kikapcsolódás, és alkalmas lehet nyelvtanulásra, információgyűjtésre. Próbáld csak ki!

Egy hatalmas séta a Balatonnál ugyanolyan, mint egy hosszú hétvége Londonban, bár az érzés nem olyan, de anyagilag kézzelfoghatóbb.

3.Zene

Megtanulni játszani egy hangszeren egy nagyszerű kezdet, egy új hagyomány a családban. Angol tudósok bebizonyították, hogy a zene jó hatással van az agyi működésre, minden idegszálat, és valamennyi agysejtünket megmozgatja. Hát akkor hajrá!

4.Könyvek

Olvasni jó, és kell is. Ma már ezt is sokféleképpen megtehetjük, akár könyv, akár valamilyen Tablet, vagy mobiltelefon segítségével. Viszont a friss könyv illatánál foghatóbb érzés nincs. Hogy ki milyen könyvet szeret olvasni, az legyen az emberek saját ízlése szerint. Ezzel nem vitatkozunk! De ha már kicsit fentebb a tanulásról beszéltünk, akkor szeretnénk olyan könyveket ajánlani, ami kicsit előrébb is visz benneteket. Keressetek olyat, ami hasznos, érdekes információkat tartalmaz, ami a jövőtök felépítéséhez alkalmas, amiből akár egy vállalkozást is fel tudtok építeni… erről még fogunk beszélni!

5.Ételek

Étkezni muszáj, és erre költeni is kell. De nem mindegy mennyit! Ne járjatok minden nap étterembe, vagy MEKI-be, mikor otthon is meg tudtok étkezni, ráadásul olcsóbban. Keress olyan szakácskönyvet, ami egyszerű, és finom ételeket tartalmaz, és abból készíts finom ebédet a családnak. Az a legjobb, ha nem egy napi adagot készítesz, hanem mondjuk 2 napra főzöl, azt még a család is szívesen megeszi másnap is.

Az interneten is találsz rengeteg finom és olcsón elkészíthető receptet, a kínálat bőséges.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail